Beëindig een eetbui in vier stappen

Rory & Lotte
  | 
6 oktober 2020

Je slaat je gezonde maaltijd over omdat je vol zit van de zoete snaai- en snoepbuien, voelt je na zo’n eetbui futlozer dan tevoren en de volgende keer doe je precies het zelfde terwijl je jezelf toch echt had voorgenomen het niet meer te doen. 

Je bent niet de enige die met eetbuien worstelt

Laten we voorop stellen dat het gezonder is voor je lichaam om je lichaam te voeden met voedingsstoffen die het nodig heeft. Overmatig voedsel naar binnen werken dat lastig te verteren is voor je lichaam, brengt niet veel goeds. Alleen het is soms zo lekker!

Hoe vaak is het niet dat je een zak chips weg eet, terwijl je ondertussen aan het kijken bent naar je favoriete serie? Of tijdens het autorijden of in de trein een handje nootjes weg eet. Vaak worden snacks op de automatische piloot naar binnen gewerkt, maar waarom eigenlijk? Het is van belang te achterhalen wat jou triggers zijn tot een eetbui. 

Verminder je eetbuien 

1. Probeer voor jezelf terug te halen welke momenten je een eetbui hebt. Het kan zijn bij een bepaalde emotie (verdriet, boosheid, teleurstellen) of tijdens bepaalde gebeurtenissen of momenten op een dag.

2.  Wat gebeurt er in de uren voor die bui? Hoe voel je je?

3. Wat zou je jezelf kunnen geven op het moment dat je je weer zo voelt? (Tip: probeer iets te bedenken wat totaal niets met eten te maken heeft)

4. Focus op wat werkt en geloof in jezelf.  

Bouw stap voor stap de hunkering naar het snacken af en vergeet jezelf als het een keer mis gaat. De aanhouder wint!

Sla niet door

Lotte heeft voor langere tijd een suikervrij dieet gevolgd waarin ze een half jaar lang geen toegevoegde suiker tot zich nam. De suikers die ze nog at, kwamen enkel uit fruit of andere natuurlijke producten. “Ik vroeg me steeds vaker af wat ik eigenlijk aan het doen was. Ik zag dat ik gezondheid boven het genieten van eten plaatste. Ik genoot niet meer van mijn eten.” Ze besloot suikers weer toe te laten in haar leven maar maakte hierin bewuste keuzes. Nu geniet ze af en toe van een heerlijk stuk taart (met slagroom) zonder schuldgevoel. 

Wil je ook je eetbuien stoppen? Heb je hulp nodig bij het achterhalen van de triggers? Bekijk ons aanbod en wie weet kunnen wij je op weg helpen! 

Artikel uit de categorie:
Meer energie

0 Reacties op "Beëindig een eetbui in vier stappen"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2022 Energy Movement