De nieuwe maanenergie

Rory & Lotte
  | 
11 december 2020

Hi moonlovers,

Mijn naam is Livia. Ik ben 30 jaar en woon sinds april 2019 op Bonaire. Ik ben mijn droom gaan volgen. Leven in een warm klimaat, elke dag vrijheid ervaren en werken als healer voor mijn eigen bedrijf Travel Inside Healing. Een leuk detail is dat Lotte mij op mijn pad regelmatig als coach bijstaat. Dankzij haar vind ik altijd weer de kracht en motivatie om tóch door te gaan als ik het zelf even lastig vind. 

Een uitnodiging om een blog voor Youp te schrijven kon ik natuurlijk niet afslaan. In dit blog wil ik jullie meenemen in een stukje over het onderwerp “leven met de maan”. Iets wat ik zelf heel interessant vind en waar ik anderen graag over vertel. Ontdek de krachten van de maan en hoe je dit in jouw leven kunt toepassen. 

Manifesteren met nieuwe maanenergie

De nieuwe maan staat altijd voor manifesteren, nieuwe doelen stellen en achter je laten wat niet meer bij je past. Je intuïtie is op dit punt in het maancyclus op zijn hoogst. Hét moment om je wensen en doelen helder te krijgen. De tijd om samen te werken met hemelse energieën.

De maan staat voor onze emoties en wanneer de maan op haar donkerst is, zijn onze emoties dat ook. Als je gevoelig bent zul je dit waarschijnlijk goed merken. Vooral voor hooggevoelige personen is het belangrijk deze tijd de aandacht op zichzelf te richten.

Het is niet aan te raden om bij de nieuwe maan grote beslissingen te maken. Het is tijd om overzicht te krijgen, te voelen en nieuwe plannen te maken. Er wordt van je gevraagd eerst stil te zijn, naar binnen te keren en geen impulsieve acties te ondernemen.

De maancyclus en menstruatiecyclus

Voor de vrouwelijke lezers; zelfs je menstruatiecyclus kan automatisch afgestemd gaan worden met het maancyclus. Jouw lichaam gaat zich afstemmen op deze energie. Je kunt zogenoemd een rode cyclus hebben (menstrueren met volle maan en ovuleren met nieuwe maan) of een witte cyclus (menstrueren met nieuwe maan en ovuleren met volle maan). Je kunt wisselen in wat voor cyclus je zit.

De witte cyclus

Vaker zul je een witte cyclus hebben. Dit is ook het fijnste, omdat je dan synchroon loopt met de maanenergie. Wanneer je menstrueert is het tijd om rust te nemen en naar binnen te keren, ditzelfde geld voor de nieuwe maan, het is niet de tijd om actie te nemen.

De rode cyclus

Wanneer je een rode cyclus hebt gaan de energieën van de maan en jouw lichaam tegen elkaar in waardoor je dit als zwaar kunt ervaren. Echter heeft het wel een mooie betekenis. Wanneer je in een rode cyclus zit, staat dit in het teken van transformatie en mooie kansen. Het geeft je een reminder dat er op dat moment innerlijk werk te doen is.

Jouw cyclus in een gezond balans

Doordat we in deze tijd veel in kunstmatig licht leven en hormonale anticonceptie gebruiken kan dit natuurlijke menstruatie ritme verstoord zijn. Wanneer jij je gaat richten op een natuurlijker leven kan jouw cyclus in een gezond balans komen. 

De nieuwe maan met vuurenergie

Er is een nieuwe maan op komst. 14 december 2020 verschijnt de nieuwe maan in het sterrenbeeld boogschutter. De belangrijkste nieuwe maan van het jaar 2020. De laatste nieuwe maan van dit jaar. De laatste keer een nieuw begin in dit jaar.

Deze dag is er ook een zonsverduistering. Deze verduistering zorgt voor een extra krachtige energie en deze blijft 6 maanden doorwerken. Daardoor kun je deze keer intenties voor het komende half jaar zetten bij je nieuwe maanwensen in plaats van voor één maand.

Er is veel vuurenergie aanwezig waardoor je moed en kracht zult hebben om dingen aan te pakken. Op deze dag liggen er kansen op grote veranderingen. Deze dag kan een keerpunt zijn in jouw leven. 

Verandering

Je kunt jezelf de volgende vragen stellen en kijken waar de verandering voor jou ligt. 

Wat is vrijheid voor jou? Welke activiteiten geven jou een gevoel van vrij zijn? Wat is de zin van jouw leven? Waar haal jij plezier en voldoening uit? Waar ben je dankbaar voor?

Deze dag is het de tijd om alle manieren van verdoving achter je te laten. Tijd om te zien en voelen wat jij echt nodig hebt. Zoek jij steeds maar weer afleiding in junkfood, alcohol, toxische relaties of drugs? Kun jij kijken naar de waarom? Wat is de reden dat je dit doet, wat stop je hiermee weg  of waar ben je bang voor?

Deze nieuwe maan staat voor een stukje van jouw toekomst. Sta stil bij hoe jij jouw toekomst voor je ziet en welke kant je op wilt gaan. Maandag 14 december, de dag om dit achter je te kunnen laten. Een nieuwe week, een nieuw begin. Maak gebruik van deze fijne energie.  

I am reborn with this new moon 
Tonight, my soul will make room for all that is to come
I am open to the new beginnings that are flowing to me
I embrace the changes that are coming to my life
I am manifesting all the good that aligns with my soul purpose
I have the power to shape my reality 
I have the ability to manifest miracles 
What I desire flows easily to me

@Themantraco

Wil jij ook meer gaan samenwerken met de maanenergie? Tijdens de nieuwe maan zijn er allerlei rituelen te doen die goed aansluiten bij de energie van dat moment. Op mijn website is de coaching opdracht over de nieuwe maan te bestellen waarin je hier meer over leert. 

Love & Light,
Livia

www.travelinsidehealing.com

Artikel uit de categorie:
Meer energie

0 Reacties op "De nieuwe maanenergie"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2022 Energy Movement