Gedachtes als zaden voor je keuzes

Artikel uit de categorie:

Wanneer jij gelooft dat het behalen van je doelen en het nastreven van je dromen onmogelijk is, zorgen je gedachtes er voor dat het ook onmogelijk is. Kies jij voor belemmerende gedachtes? Of geloof je dat jij met je gedachtes je dromen en doelen kunt zaaien?   

Lotte nam ontslag

Lotte zegde haar vaste contract op om haar droom achterna te gaan. Hoewel haar goedbetaalde baan ooit voelde als haar droombaan, kwam ze erachter dat het opzetten van een eigen bedrijf (Youp Moves) meer prioriteit kreeg. Na een lange werkdag dook ze achter de laptop of belandde in een brainstormsessie met Rory.  

Langzaam maar zeker voelde ze dat ze los wilde komen van haar vaste baan om zo meer ruimte creëren voor het opzetten van hun eigen bedrijf. Ze wilde vaker en langer brainstormsessies voeren, content creëren en doen waar haar hart sneller van gaat kloppen. Daar ontstond de keuze om haar baan op te zeggen.  

Belemmerende gedachtes 

Nu klinkt het alsof het haar gemakkelijk afging, maar ook Lotte ervoer de nodige belemmerende gedachtes als: Wat zou mijn omgeving er wel niet van denken als ik mijn baan op zeg? Wat als we vanuit Youp Moves geen inkomsten genereren? Wil ik dit wel echt?

De meeste mensen rond haar leeftijd kopen een huis zodra ze een vast contract hebben of gaan hard werken om geld te sparen voor de toekomst. En wat deed Lotte… Ze zegde haar baan op. Even voelde dit voor haar veilig en onvoorspelbaar. De uitgestippelde veilige toekomst verdween en ze koos voor een nieuwe ‘onzekere’ toekomst.  

Kies en onderneem actie

Hoe doe je dat; de juiste keuze maken? En hoe weet je dat je geen spijt krijgt? Volgens Lotte draait het leven onder andere om onderzoeken, experimenteren en gewoon DOEN. Je leven blijven leven binnen je comfortzone voelt veilig en vertrouwd maar kan je er ook van weerhouden om het leven te leven dat jou roept! Hieronder lees je een driestappenplan dat jou ondersteunt in het vinden van de juiste keuzes.  

Wat wil je echt!? 

  1. Verplaats je gedachtes naar de uitkomst van de keuze. Hoe voelt het wanneer de uitkomst er is? Wanneer de uitkomst luchtig en positief voelt, weet je dat de kans groot is dat dit de juiste keuze is. 
  2. Wanneer belemmerende gedachtes oppompen, schrijf ze op en leg ze weg. Geef er even geen aandacht aan en focus je volledig op de uitkomst van de keuze. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus blijf je je focussen op de belemmerende gedachtes, dan is dat het zaadje dat je plant.  
  3. Maak ruimte en tijd voor iets nieuws door te stoppen met dingen die jou niet meer positief dienen. Door ruimte te creëren kun je ervaren wat ECHT belangrijk is.  

Het proces dat leidt naar het maken van een keuze kan soms meer energie kosten dan dat het oplevert. Wil je weten wat je moet doen als je keuzestress hebt. Lees deze blog.

Ben jij benieuwd wat jouw belemmerende overtuigingen zijn waardoor het voor jou keer op keer lastig blijft om de juiste keuzes te maken? Weet jij diep vanbinnen welke keuze je wilt gaan maken, maar voel je dat je nog ergens tegengehouden word? Plan dan hier je gratis 1:1 verkennende call in met Lotte.

RE•CONNECT

Een eenvoudig en krachtig spel die jullie relatie versterkt.

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement