Kiezenvoorjezelf

Kiezen voor jezelf moeilijk? Lees dit

Artikel uit de categorie:

Kiezen voor jezelf

Voor jezelf kiezen is vaak één van de moeilijkste, maar ook één van de meest liefdevolle dingen die je voor jezelf kunt doen. Of het nou nodig is op je werk, in een vriendschap of in een relatie, ook jij kunt kiezen voor jezelf. Soms heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig. 

Hoe mooi zou het zijn dat iedereen zijn of haar hoogste potentie kan leven? We worden er ontzettend blij van om mensen te ondersteunen in dit proces. Het is onze missie om met Energy Movement zoveel mogelijk mensen te verbinden met hun lijf én met zichzelf. Daar hoort ook voor jezelf kiezen bij. 

Trust

Kiezen voor jezelf en het pad kiezen naar jouw droomleven, verloopt meestal niet zonder hobbels of kuilen. En dat is helemaal oké. Laat de controle los. Voor jezelf kiezen, is nou eenmaal loslaten. Loslaten van twijfels en verlammende overtuigingen. Vertrouw erop dat wanneer jij doet waar jij écht gelukkig van wordt, het goed komt.

Positieve mindset

A positive mind is key! Het helpt bij het vinden van geluk, blijdschap en gezondheid ongeacht de situatie. Durf te dromen, zie het voor je. Voel waar je energie van gaat stromen, voel waar jij gelukkig van wordt. Waar kan jij uren – tot misschien wel ergernis van je omgeving – over praten? Je dromen ervaren alsof ze al werkelijkheid zijn, helpt bij het realiseren ervan. Een positieve mindset is minstens zo belangrijk als in beweging komen en lekker in je lijf zitten. 

Beweeg naar je dromen

Je dromen achterna jagen is hard werken, het gaat natuurlijk niet vanzelf. We begrijpen dat – zeker als het flink tegenzit – je geneigd bent om op de rem te trappen. Doe het niet! Vaak laten we ons afremmen door angst en onzekerheid. Hoe je ervoor zorgt dat je weer in die flow terechtkomt? Bij Energy Movement doen we dat door je lichaam in beweging te brengen. De energie neem toe in lichaam en geest. Op deze manier kom je in je eigen kracht en ervaar je vrijheid om voor jezelf te kiezen.

Stap uit je comfortzone

Zeg eens eerlijk. Leef jij jouw leven zoals jij dat wilt of leef je naar andermans verwachtingen? Voor jezelf kiezen betekent ook: uit je comfortzone stappen. Dat is best spannend, we know! Ik, Lotte, riep dat ik mijn baan zou opzeggen en dat ik de wereld over zou reizen met Rory. Maar ik deed het niet. Ik vond het wel prima in mijn comfortzone. Ik dacht: het is oké zo. Maar het was niet oké. Ik voelde me ongelukkig en energieloos. Wanneer je eenmaal in beweging komt en je eigen weg kiest, zul je merken dat de energie volgt. Dus, go for it! Deed ik uiteindelijk ook 😉 

Kies jij voor jezelf en leef jij jouw droomleven of heb je een beetje hulp nodig? De volgende vragen helpen om dichterbij jezelf en je dromen te komen:

  • Wanneer was de laatste keer dat jij iets voor jezelf deed, met als enige reden plezier?
  • Waar krijg jij een glimlach van op je gezicht? Oftewel: waar word jij gelukkig van? 
  • Wat houdt je tegen om te doen waar jij gelukkig van wordt? 

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement