Beëindig een eetbui in vier stappen

Artikel uit de categorie:

Je slaat je gezonde maaltijd over omdat je vol zit van de zoete snaai- en snoepbuien, voelt je na zo’n eetbui futlozer dan tevoren en de volgende keer doe je precies hetzelfde terwijl je jezelf toch echt had voorgenomen het niet meer te doen.  Een eetbui beëindigen is nog niet zo makkelijk.

Je bent niet de enige die met eetbuien worstelt

Laten we voorop stellen dat het gezonder is voor je lichaam om je lichaam te voeden met voedingsstoffen die het nodig heeft. Overmatig voedsel naar binnen werken dat lastig te verteren is voor je lichaam, brengt niet veel goeds. Alleen het is soms zo lekker!

Hoe vaak is het niet dat je een zak chips weg eet, terwijl je ondertussen aan het kijken bent naar je favoriete serie? Of tijdens het autorijden of in de trein een handje nootjes weg eet. Vaak worden snacks op de automatische piloot naar binnen gewerkt, maar waarom eigenlijk? Het is van belang te achterhalen wat jou triggers zijn tot een eetbui. 

Verminder je eetbuien 

1. Probeer voor jezelf terug te halen welke momenten je een eetbui hebt. Het kan zijn bij een bepaalde emotie (verdriet, boosheid, teleurstellen) of tijdens bepaalde gebeurtenissen of momenten op een dag.

2.  Wat gebeurt er in de uren voor die bui? Hoe voel je je?

3. Wat zou je jezelf kunnen geven op het moment dat je je weer zo voelt? (Tip: probeer iets te bedenken wat totaal niets met eten te maken heeft)

4. Focus op wat werkt en geloof in jezelf.  

Bouw stap voor stap de hunkering naar het snacken af en vergeet jezelf als het een keer mis gaat. De aanhouder wint!

Sla niet door

Lotte heeft voor langere tijd een suikervrij dieet gevolgd waarin ze een half jaar lang geen toegevoegde suiker tot zich nam. De suikers die ze nog at, kwamen enkel uit fruit of andere natuurlijke producten. “Ik vroeg me steeds vaker af wat ik eigenlijk aan het doen was. Mijn gezondheid stond boven het genieten van eten. Ik genoot niet meer van mijn eten.” Ze besloot suikers weer toe te laten in haar leven maar maakte hierin bewuste keuzes. Nu geniet ze af en toe van een heerlijk stuk taart (met slagroom) zonder schuldgevoel. 

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement