Beëindig een eetbui in vier stappen

Artikel uit de categorie:

Je slaat je gezonde maaltijd over omdat je vol zit van de zoete snaai- en snoepbuien, voelt je na zo’n eetbui futlozer dan tevoren en de volgende keer doe je precies hetzelfde terwijl je jezelf toch echt had voorgenomen het niet meer te doen.  Een eetbui beëindigen is nog niet zo makkelijk.

Je bent niet de enige die met eetbuien worstelt

Laten we voorop stellen dat het gezonder is voor je lichaam om je lichaam te voeden met voedingsstoffen die het nodig heeft. Overmatig voedsel naar binnen werken dat lastig te verteren is voor je lichaam, brengt niet veel goeds. Alleen het is soms zo lekker!

Hoe vaak is het niet dat je een zak chips weg eet, terwijl je ondertussen aan het kijken bent naar je favoriete serie? Of tijdens het autorijden of in de trein een handje nootjes weg eet. Vaak worden snacks op de automatische piloot naar binnen gewerkt, maar waarom eigenlijk? Het is van belang te achterhalen wat jou triggers zijn tot een eetbui. 

Verminder je eetbuien 

1. Probeer voor jezelf terug te halen welke momenten je een eetbui hebt. Het kan zijn bij een bepaalde emotie (verdriet, boosheid, teleurstellen) of tijdens bepaalde gebeurtenissen of momenten op een dag.

2.  Wat gebeurt er in de uren voor die bui? Hoe voel je je?

3. Wat zou je jezelf kunnen geven op het moment dat je je weer zo voelt? (Tip: probeer iets te bedenken wat totaal niets met eten te maken heeft)

4. Focus op wat werkt en geloof in jezelf.  

Bouw stap voor stap de hunkering naar het snacken af en vergeet jezelf als het een keer mis gaat. De aanhouder wint!

Sla niet door

Lotte heeft voor langere tijd een suikervrij dieet gevolgd waarin ze een half jaar lang geen toegevoegde suiker tot zich nam. De suikers die ze nog at, kwamen enkel uit fruit of andere natuurlijke producten. “Ik vroeg me steeds vaker af wat ik eigenlijk aan het doen was. Mijn gezondheid stond boven het genieten van eten. Ik genoot niet meer van mijn eten.” Ze besloot suikers weer toe te laten in haar leven maar maakte hierin bewuste keuzes. Nu geniet ze af en toe van een heerlijk stuk taart (met slagroom) zonder schuldgevoel. 

RE•CONNECT

Een eenvoudig en krachtig spel die jullie relatie versterkt.

Relatie-reset

De Relatie Reset

Deze online training geeft een nieuw perspectief op je relatie.

Hoe kunnen wij je helpen?

Meer kennis over relatie dynamieken

Meer weten over relatie dynamieken m.b.t. bindingsangst, communicatieproblemen en overlevingsmechanismes? Ontwikkel je relatie en snuffel lekker verder in al onze gratis content!
Gratis

Relatie Reset

Wel eens in conflict met je partner? Communicatie struggles? Voor jou hebben we een korte maar oh zo krachtige training om de verbinding te herstellen. Je voelt direct meer wederzijds begrip dan ooit tevoren.

Relatie Community

Sinds januari zijn we iets nieuws begonnen. Een community voor koppels. Met date-nights, weekendbijeenkomsten en een hele online omgeving geven we koppels een nieuwe start. Wil je je relatie ook meer tijd en aandacht geven die het verdient? Ga samen met ons het avontuur aan. Transformeer je huisgenoten-relatie weer naar echte liefde.
© 2023 Energy Movement