Waarom is mobiliteit super-belangrijk?

Artikel uit de categorie:

Poeh, die last in m’n rug en nek…

Je bent in de dertig, maar voelt je nu al soms een oud vrouwtje of mannetje. Herkenbaar? Als jij aan je mobiliteit werkt, maakt dat de kans op ‘roest’ en pijntjes een stuk kleiner. Wat wij verstaan onder mobiliteit en waarom wij het zo belangrijk vinden? Dat gaan we hier uitleggen!

Eerst even een lesje mobiliteit. Mobiliteit is het totale vermogen van flexibiliteit, kracht en coördinatie en daarmee de vrijheid om gecontroleerde bewegingen met je lichaam te maken. Verder heeft je soepelheid, voornamelijk die van je rug, een grote invloed op je zenuwstelsel. Wist je dat je centrale zenuwstelsel door je ruggengraat heen loopt? Hoe beter de mobiliteit en flexibiliteit in je rug, hoe beter je zenuwstelsel werkt.

Meer mobiliteit geeft energie

Mobiliteit en flexibiliteit zijn essentieel op gebied van energiemanagement. Alle chakra’s (energiecentrales) zijn namelijk verbonden aan de wervelkolom. Deze energiecentrales hebben een grote rol in lichaam en geest. Als je een optimale energiedoorstroming tussen je chakra’s hebt, ontstaan er minder blokkades. Blokkades in je chakra’s beperken je energie, beweeglijkheid en bewustzijn. Als we elke dag een kwartiertje van onze schermtijd zouden inruilen om aandacht te geven aan de mobiliteit van ons lichaam, dan houden we ons lijf sterk, gezond en jong. Yogi’s beweren zelfs dat je zo jong bent als je rug soepel is. Wat zou jouw leeftijd dan zijn? 😉

Wat is het verschil tussen mobiliteit en flexibiliteit?

Mobiliteit en flexibiliteit worden in de sport- en bewegingswereld vaak in één adem genoemd. Hoewel flexibiliteit een onderdeel is van mobiliteit, zijn er grote verschillen. Om je kennis even op te frissen: mobiliteit is de mogelijkheid om vrij en makkelijk te bewegen. Denk hierbij aan de soepelheid waarmee de gewrichten kunnen bewegen. Flexibiliteit betekent buigzaamheid of rekbaarheid. Denk hierbij aan de soepelheid van de spieren. 

Bewegen = vrijheid

Je beweeglijkheid trainen voorkomt blessures. Dat wist je vast al. Maar wist je ook dat het zorgt voor een betere bloedcirculatie en dat het je verouderingsproces tegengaat? It’s a kind of magic! Eigenlijk is het best logisch. Mobiel zijn is van belang om je vitaal en fit te voelen. Je lichaam knapt er dus echt van op! Het is belangrijk om te blijven bewegen, zodat wanneer je ouder wordt, je langer kunt genieten van de vrijheid in beweging.

Met deze wijsheid wil je natuurlijk direct in beweging komen. We besteden veel aandacht aan mobiliteit dus wees welkom bij onze Morning Movement lessen.

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement