Pak de regie over je energie

Artikel uit de categorie:

Hoezo klaar zijn voor een nieuwe dag? Ik ben kapot.

Het is maandagmorgen, de wekker gaat en je start aan de dagelijkse ochtendroutine. Misschien smeer je een stapel boterhammen om aan de kinderen mee te geven voor een nieuwe schooldag. Misschien blijf je nog even liggen en spring je vervolgens onder de douche of pak je een kop koffie en haast je je naar je werk. De rest van de dag heb je het druk met allerlei afspraken, vlieg je van hot naar her en bedenk je terwijl je bij de tandarts in de stoel ligt wat je die avond gaat eten en welke boodschappen je daarvoor nodig hebt. En ’s avonds? Ja, dan ben je op. Vermoeid plof je op de bank en ga je naar bed, om de volgende dag weer vroeg op te staan en “klaar” te zijn voor een nieuwe dag. Voor je het weet is de dag om. Is de week om. Vliegt de tijd aan je voorbij en leef je op de automatische piloot.
Ben jij hier oké mee?

In ons leven doen we vaak dingen onbewust, volgens bepaalde routines en gewoon omdat je dat altijd al zo doet. Maar heb je jezelf weleens afgevraagd hoe dit voor jou is? Hoe dit voor je werkt en of deze routinematige activiteiten je voldoende energie geven? En ben je je bewust van jouw behoeften en waar jij eigenlijk echt naar verlangt?

Wat geeft je energie? En wat vreet je energie weg?

Je kunt het vergelijken met een telefoon. De ene app vreet meer energie dan de andere en zodra het balkje in oranje of rood komt, wordt het tijd om de telefoon op te laden. Dat is met jouw lichaam en geest niet anders: van de ene activiteit krijg jij inspiratie, energie en creativiteit en van de ander raak je vermoeid en misschien zelfs wel gefrustreerd.

Jij en ik hebben activiteiten die ons energie kosten én we hebben activiteiten die ons weer energie geven, waarmee we de batterij weer in het groen krijgen. Kijk ook eens naar je dagelijkse voeding en beweging. Je kunt jezelf (leren) afvragen welke activiteiten jou weer energie geven. Hoe laad jij jezelf weer op na een intensief overleg en wat heb jij nodig nadat je die ene, spannende presentatie hebt gegeven? En als je je vermoeid voelt en helemaal leeg bent; wat heb je daarvoor dan gedaan?

Praktische zelfhulp: Maak een batterijlijst

Het is super zinvol en waardevol om je bewust te worden van jouw energieniveau en dat eens bij te houden in een schrift of op je telefoon. Maak een batterijlijst van de dingen die je energie geven en die je energie wegvreten. Op de momenten dat je het echt nodig hebt, kun je energiegevers leren inzetten en dingen anders aanpakken wanneer je bewust word van je energievreters. Zo pak je de regie over je energie.

Begin de dag met het juiste been uit bed

Iedere ochtend starten vanuit pure, diepe verbinding met jezelf. Op die manier leer je de balans voor jezelf te creëren en krijg je regie over jouw energie. De Morning Movement leert jou de energiemanager van jouw lichaam te worden en begeleidt in lichaamsoefeningen vanuit gevoel. Geen standaard (saaie!) sportschool oefeningen maar bewegen van binnenuit.
Als jij de dag start met iets wat je energie geeft, dan kom je die file op weg naar werk fluitend door.

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement