Hoe tover ik meer uren in een dag?

Artikel uit de categorie:

De (tijdelijke) kracht van vakantie

In de tijd dat ik nog werkte voor een werkgever maakte ik gebruik van vakantie dagen om even los te komen van het werk. Na een vakantie voelde mijn batterij volledig opgeladen en kon ik de wereld aan, maakte ik plannen en zag ik overal mogelijkheden en oplossingen. Effectief, maar een vakantie gebruiken om jezelf op te laden werkt slechts tijdelijk. Na een aantal weken voelt de vakantie als een eeuwigheid geleden en voel je je energie al weer langzaam wegzakken. Je voelt de vermoeidheid, het concentratieverlies en de prikkelbaarheid weer opkomen en kijkt uit naar het weekend om volledig op te kunnen laden. 

Ik heb mijzelf lang afgevraagd waarom veel mensen het op deze manier doen. Waarom zit er een verschil tussen een doordeweeks dag en het weekend? Of tussen vakantie en een werkweek? Ik bedoel een maandagochtend om 7:00 uur voelt vaak heel anders dan een vrijdagmiddag om 16:30 uur toch?!

Elke dag het vrijdagmiddag gevoel

Volgens mij is het mogelijk om dat vrijdagmiddag gevoel op ieder moment van de week te voelen, waardoor je iedere dag de vrijheid ervaart zoals op vakantie. Ik zeg wel ‘volgens mij’, wat redelijk twijfelachtig klinkt maar… Wauw! Ik kan bevestigen dat het mogelijk is! Het is op dit moment zondagavond 20:00 uur en ik zit vol inspiratie dit blog te schrijven. Waarom? Omdat ik jou wil vertellen dat het ook anders kan…

Ik werk als ik energie heb

Het maakt mij niet uit of het weekend is of niet… Als ik de inspiratie voel om te werken, dan werk ik. En wanneer ik behoefte heb aan ontspanning en rust, dan pak ik die. Waar ik vroeger vooral gefocust was op hoe ik mijn dag in vul, stem ik nu af op hoe ik mij voel. Ik ben niet meer de manager van mijn tijd, maar van mijn energie. Doordat ik zo ben afgestemd op mijn energiebehoefte maak ik keuzes die er voor zorgen dat mijn batterij opgeladen blijft. 

Wakker worden met een volle batterij

Dat betekent dus niet dat ik iedere keer mijn batterij laat leeglopen voordat ik hem weer oplaad, of terwijl dat ik wacht op het weekend… Nee, ik zorg dagelijks voor de juiste dosis energyboosters! En voor mij begint dat al in de ochtend. Met veel plezier en enthousiasme geef ik iedere ochtend om 6:00 uur samen met Rory de Morning Movement sessie. De dag starten in verbinding met mijn lijf en een groep gelijkgestemde voelt als een cadeautje. Mijn batterij is al gevuld voordat ik de dag echt begin en voordat de rest van de wereld wakker is. Daarnaast probeer ik te leven naar mijn eigen voorwaarden en niet de verwachtingen van andere. Ik ga op tijd naar bed om voldoende rust te pakken en ik eet de voeding die me energie geeft.

Pak de regie terug

Heb jij nou ook zo iets van; ik wil afrekenen met mijn energie dips en concentratielekken? Kies er vandaag voor om de regie te nemen over je energie waardoor je meer gedaan krijgt en meer tijd voor jezelf overhoud.

2 tips hoe jij het vakantiegevoel terug kan laten komen

  1. Beweeg vaker; ga buiten hardlopen, zware gewichten tillen, doe een online workout of een dansje op je favoriete liedje. Beweging stimuleert de aanmaak en opname van het gelukshormoon dopamine.
  2. Schrijf een aantal dingen op die jou een vakantie gevoel geven en laat daar dagelijks wat van terugkomen.

RE•CONNECT

Een eenvoudig en krachtig spel die jullie relatie versterkt.

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement