Energie krijgen van Voeding en Beweging

Artikel uit de categorie:

Een ijsje of een smoothiebowl? Een dik belegde boterham of een uitgebalanceerde salade? Een workout of the day en 50 burpees afwerken of dansen in de woonkamer en een rondje (hard)lopen in de natuur? Niets is goed of fout, maar bij Energy Movement begeleiden we je naar het bewust worden van jouw energiebalans. Jouw dagelijkse portie voeding en beweging is daar een mega groot onderdeel van. 

Wat wij belangrijk vinden is; doen waar jij energie van krijgt en plezier uit haalt. Er is geen moeten. Er is slechts iets willen, kiezen van binnenuit. Als jij goed voor je lijf wil zorgen dan passen daar ook doelen bij die aansluiten op je behoeften en vervolgens passende, soms rigoureuze, keuzes durven maken.

Zit jij lekker in je vel?

Stel jezelf eens voor: je bent de beste versie van jezelf. Je hebt je nog nooit zo fijn en goed gevoeld, het welbekende ‘lekker in je vel zitten’. Hoe ziet dat er voor jou uit? Wat zie je? Wat voel je? In je lichaam, je geest en hoe voelt dat van binnen? Ben je fit of juist meer ontspannen? Ben je sterk of juist snel en behendig? Ben je zelfverzekerd en stabiel of heeft lekker in je vel zitten een andere (mentale) betekenis voor jou?

En let op: Het gaat er niet om wat je in de bladen leest of op TV ziet met het ideaalbeeld, niet wat je denkt dat hoort of goed is, maar om wat jij diep van binnen voelt. 

Plezier op de korte termijn, doelen op de lange termijn 

En dan komt de vraag: wat doe jij nu om hier te komen en je zo te voelen? Handel je daar volledig naar, gedeeltelijk of eigenlijk niet zo? En als je dat helemaal (nog) niet doet, wil je het dan wel echt of is het je eigenlijk toch niet zoveel waard en heb je de intrinsieke motivatie niet?

Topsporters zijn hier een mooi voorbeeld van. Zij willen koste wat kost die gouden plak behalen. En daarvoor moeten ze jarenlang trainen en veel voor laten. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en alles wat daar niet aan bijdraagt moet daarvoor wijken. Dus ook dat ene leuke feestje of die lekkere smeuïge pizza. Keer op keer staan ze voor de keuze van ‘instant’ bevrediging van een behoefte op de korte termijn, namelijk ‘ik wil pizza!’ of toch gaan voor de zo best mogelijk voorbereiding en het vervullen van die lang gekoesterde droom. 

Beweging en voeding geeft energie

Zet jouw leven in beweging: Morning Movement

Heb jij zin om met meer focus, energie en vooral plezier te werken aan jouw persoonlijke doelen? Supervet! Wij begeleiden je graag naar het vinden van jouw energiebalans. Zet jouw leven in beweging, door in de ochtend de tijd te nemen om jouw lichaam te activeren na jouw nachtrust. Niet sporten om je spieren over te belasten, altijd zweten en dat het je energie kost, maar in beweging komen zodat je energiek en ontspannen de dag kan beginnen. In verbinding zijn met je lichaam = verbinding met jezelf. En dat neem je de rest van de dag mee. Zo wordt je bewuster van je gewoontes, je gaat betere keuzes maken voor jezelf en krijgt iedere dag een reden meer om vroeg op te staan met een glimlach op je gezicht. Heb je een stok achter de deur nodig? Klik dan hier.

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement