Hoe krijg ik meer uren in een dag?

Lotte Sukel
  | 
25 april 2021

In de tijd dat ik nog werkte voor een werkgever maakte ik gebruik van vakantie dagen om even los te komen van het werk. Na een vakantie voelde mijn batterij volledig opgeladen en kon ik de wereld aan, maakte ik plannen en zag ik overal mogelijkheden en oplossingen. Effectief, maar een vakantie gebruiken om jezelf op te laden werkt slechts tijdelijk. Na een aantal weken voelt de vakantie als een eeuwigheid geleden en voel je je energie al weer langzaam wegzakken. Je voelt de vermoeidheid, het concentratieverlies en de prikkelbaarheid weer opkomen en kijkt uit naar het weekend om volledig op te kunnen laden. 

Ik heb mijzelf lang afgevraagd waarom veel mensen het op deze manier doen. Waarom zit er een verschil tussen een doordeweeks dag en het weekend? Of tussen vakantie en een werkweek? Ik bedoel een maandagochtend om 7:00 uur voelt vaak heel anders dan een vrijdagmiddag om 16:30 uur toch?!

Volgens mij is het mogelijk om dat vrijdagmiddag gevoel op ieder moment van de week te voelen, waardoor je iedere dag de vrijheid ervaart zoals op vakantie. Ik zeg wel ‘volgens mij’, wat redelijk twijfelachtig klinkt maar wauw ik kan bevestigen dat het mogelijk is! Het is op dit moment zondagavond 20:00 uur en zit zit vol inspiratie dit blog te schrijven. Waarom? Omdat ik jou wil vertellen dat het ook anders kan…

Ik werk als ik energie heb

Het maakt mij niet uit of het weekend is of niet… Als ik de inspiratie voel om te werken, dan werk ik. En wanneer ik behoefte heb aan ontspanning en rust, dan pak ik die. Waar ik vroeger vooral gefocust was op hoe ik mijn dag in vul, stem ik nu af op hoe ik mij voel. Ik ben niet meer de manager van mijn tijd, maar van mijn energie. Doordat ik zo ben afgestemd op mijn energiebehoefte maak ik keuzes die er voor zorgen dat mijn batterij opgeladen blijft. 

Dat betekend dus niet dat ik iedere keer mijn batterij laat leeglopen voordat ik hem weer oplaad, of terwijl dat ik wacht op het weekend… Nee, ik zorg dagelijks voor de juiste dosis energie gevers! En voor mij begint dat al in de ochtend. Met veel plezier en enthousiasme geef ik iedere ochtend om 6:00 uur samen met Rory een Morning Movement sessie. De dag starten in verbinding met mijn lijf en een groep gelijkgestemde voelt als een cadeautje. Mijn batterij is al gevuld voordat ik de dag echt begin en nog voordat de rest van de wereld wakker is. Daarnaast probeer ik te leven naar mijn eigen standaard en niet de verwachtingen van anderen, ga ik op tijd naar bed om voldoende rust te pakken en eet ik voeding dat mij energie geeft.

Heb jij nou ook zo iets van; ik wil afrekenen met mijn energie dips en concentratielekken? Kies er vandaag voor om de regie te nemen over je energie waardoor je meer gedaan krijgt op een dag en ook nog eens meer tijd voor jezelf over houd!

Artikel uit de categorie:
Meer energie

0 Reacties op "Hoe krijg ik meer uren in een dag?"

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2022 Energy Movement