relatieweekend

Een relatieweekend verbetert iedere relatie

Artikel uit de categorie:

Je relatie begint met veel aandacht voor elkaar, maar na verloop van tijd lijkt jullie aandacht wat meer verdeeld te zijn. Door werk, familie, het gezinsleven, etc staat jullie relatie niet meer op de 1e plaats. Er zijn andere prioriteiten. Op zich logisch dat je relatie niet altijd op de 1e plaats staat, want soms zijn andere dingen even belangrijker. De tijd en aandacht moet verdeeld worden. Zolang het in beweging is en de aandacht verschuift telkens weer terug naar de relatie is er nog niet zo veel aan de hand. Het is een ander verhaal wanneer er steeds minder energie in jullie relatie wordt gestopt waarin één of beide partners op een gegeven moment iets mist. De liefde ontbreekt en het voelt meer als huisgenoten dan een koppel waar de liefde van afspat. Er mist passie, romantiek, avontuur, diepgang of iets anders waar jullie voorheen samen zo van genoten. Veel relaties lopen hier tegen aan. Door het langzaam insluipen van steeds meer bezigheden, afspraken en regeldingetjes verschuift de relatie naar de achtergrond. Meer tijd voor elkaar lukt niet altijd. En wanneer je eindelijk een moment voor jullie tweeën heb, ontstaat er ineens een heftige discussie of ruzie. Zucht. ”Hoe kan dit omgedraaid worden? Hoe kan onze relatie weer stromen zoals het begin? Hoe vult onze liefdevolle relatie weer over van positieve energie?”

Even ertussen uit met z’n tweeën

Zonder verantwoordelijkheden of verplichtingen een lang weekend tijd voor elkaar maken. Even weg uit de sleur, naar een bijzondere plek waar jullie helemaal thuis kunnen komen. Thuiskomen in jezelf, met elkaar. Een aantal dagen uit staan voor de buitenwereld. Niks hoeven regelen, zodat je volledig kunt ontspannen. Samen. Goed kans dat er dan ook veel behoefte is aan ontlading. De stress eruit. Helaas zie je ook wel eens dat je in zo’n weekend in een discussie of ruzie met elkaar belandt. De opgebouwde stress van de afgelopen drukke periode uit zich naar elkaar. Helemaal niet de bedoeling, maar toch gebeurt het. Misschien kom je weer snel bij elkaar om het bij te leggen. Of misschien vragen jullie je beide af: ‘’passen we nog wel bij elkaar?’’

Zo’n weekend kan veel impact maken; waardoor jullie als koppel de liefde hebben bevestigd of juist meer in twijfel hebben gebracht. Zonde, want in werkelijkheid is zo’n weekend bedoeld om jullie relatie te verstevigen. Daarom is het soms nodig om niet zomaar een weekendje weg te boeken, maar echt op relatieweekend te gaan.

Geen gewoon weekendje weg

Een relatieweekend is een combinantie van ontspanning én ontwikkeling binnen je relatie. Er wordt dan niet alleen tijd en aandacht besteed om even te relaxen maar ook voor de dingen waar je binnen je relatie tegen aanloopt. 

Probleemoplossend vermogen

Je hoeft niet bang te zijn dat er iets eindigt in onbegrip of ruzie, omdat er een veilige ruimte wordt gecreëerd met begeleiding. Merk je dat je normaal gesproken strandt  in verwijten naar elkaar of allebei in de verdediging schiet? De begeleiding zorgt er dan voor dat jullie beide worden vertaald, zodat de verbinding wordt hersteld. Er wordt plaats gemaakt voor onverwerkte emoties en onuitgesproken dingen. Je luistert naar elkaar. Je leert elkaar van een andere kant te bekijken, waardoor je elkaar beter begrijpt. De relatie wordt versterkt met wederzijds begrip en compassie voor elkaar.

De begeleiding

In een relatieweekend kan het wel eens verschillen waar je in begeleidt wordt. Alles is natuurlijk in dienst van de relatie. Alleen de omgeving, persoonlijke begeleiding en de inhoud van zo’n weekend kan wel eens verschillen. Wij (Lotte en Rory) organiseren samen Relatie Retreats. Dit is een weekend met drie overnachtingen in een tiny house op de veluwe.

relatieweekend-koppels

Midden in de bossen ontzorgen wij meerdere koppels van al hun verplichtingen door heel het weekend eten, drinken en een heel programma te verzorgen. Een programma met een perfecte balans tussen activiteiten en ontspanning. We focussen op het individu en op de verbinding samen. Verschillende activiteiten van zo’n relatieweekend zijn bijvoorbeeld:

  • Angsten overwinnen in een ijsbad
  • Tot rust komen met een cacao ceremonie
  • Wandelingen in de natuur
  • De diepte in met systemisch werk/ familiesystemen
  • Emoties loslaten in een ademsessie
  • Jezelf heerlijk laten onderdompelen in een houtgestookte hottub
  • Gezellige kampvuur avondjes
  • Etc.

Zoals je ziet kunnen de activiteiten aardig uiteenlopen. Sommige activiteiten roepen meteen enthousiasme op, andere roepen misschien wat weerstand op. De kunst is om er zonder verwachtingen in te gaan. Zelfs zonder verwachting hoe de relatie na het relatieweekend zal zijn. Het mooie is dat je na zo’n weekend altijd meer tot jezelf komt. Soms voelt het gewoon dat je jezelf een beetje bent verloren. Verloren in je relatie, in je werk, in de drukte van de dag of het gezinsleven. In een relatieweekend kom je snel tot de kern. Je reset is jezelf met vragen als:

  • ‘’Wat is nou echt belangrijk voor mij?’’ 
  • ”Waar wordt ik gelukkig van?’’ 

Hierdoor ontstaat er een sterkere verbinding met jezelf en meestal ook een sterkere verbinding met je partner.

Is een relatieweekend iets voor mij of voor ons?

Daar kom je maar op één manier achter. Door het gewoon eens te proberen. Vaak zie je dat je bij de meeste relatieweekend ook een gratis intake krijgt. Je kunt dus makkelijk met mensen die een relatieweekend organiseren in contact komen. Je hebt dan even een kennismakingsgesprek of het relatieweekend en de organisatoren bij jullie aansluiten. Daarnaast kun je ook direct al je vragen kwijt. Heel fijn dus om zo’n gratis intake van te voren in te plannen.

Moet je relatieproblemen hebben om een relatieweekend te doen?

Nee, totaal niet. Natuurlijk is er ruimte om complicaties te bespreken, maar ook wanneer er niets schuurt in de relatie is een familieweekend echt een fantastisch weekend. De relatie wordt versterkt omdat je vaak dingen samen gaat doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Naast ontwikkeling is er natuurlijk ook veel tijd voor plezier en ontspanning tijdens een relatieweekend.

relatie-weekend

De uitkomst loslaten

Samen naar relatieweekend gaan is als een deepdive in je relatie. Je weet eigenlijk nooit helemaal waar je in belandt… En ook niet waar je uitkomt. Verwachtingen kunnen er zijn, maar het haalt veel druk weg als jullie beide de uitkomst loslaten. Dat zeggende kun je wel een bepaalde intentie hebben om naar een weekend te gaan. Bijvoorbeeld: meer verbinding of meer begrip in communicatie. Wat de reden ook is waarom je naar een relatieweekend gaat, de tijd en aandacht die jullie relatie in zo’n relatieweekend krijgt is goud waard.

Nieuwsgierig naar een relatieweekend?

Neem eens een kijkje op onze Relatie Retreat pagina. Misschien zijn jullie wel toe om een relatieweekend te proberen. Wij kunnen je in ieder geval garanderen dat je er geen spijt van krijgt!

Wat een grote stap!

Vindt je het nog een grote stap om gelijk voor een relatieweekend te gaan? Misschien ken je ons nog helemaal niet en wil je ons eerst een beetje beter leren kennen. Je kunt natuurlijk een intake bij ons plannen of onze online relatie training volgen. Een training waardoor je anders naar je relatie gaat kijken en negatieve patronen in jullie relatie doorbreekt.

En nu verder...

Meer weten over jouw relatiedynamiek?

Snuffel lekker verder.
Gratis

Doorbreek de dynamiek van aantrekken en afstoten

Wij, Lotte en Rory hebben lang in deze dynamiek gezeten. De lessen van deze training gaan je veel moeite besparen.

Retreat? Uit de dagelijkse sleur, 100% tijd en aandacht voor jullie relatie

Wij ontzorgen en begeleiden jullie met het relatie retreat. Midden in de bossen.
© 2023 Energy Movement