relatiecoaching-therapie

Relatie coaching nodig of niet?

Artikel uit de categorie:

Wat is relatie coaching?

Coaching is vooral gericht op ontwikkeling. Relatie coaching gaat dus over de ontwikkeling in jullie relatie. Wanneer je binnen de relatie vastloopt op bijvoorbeeld; grenzen aangeven, gevoelens en emoties uiten, onbegrip of bindingsangst, dan kan relatie coaching een goede ondersteuning zijn om nieuwe stappen te zetten. 

Relatie coaching is niet alleen gericht op problemen, maar ook preventie worden ingezet. Het focust zich op persoonlijke ontwikkeling binnen jullie relatie, waardoor je meer verbinding voelt met je partner. Bij Energy Movement begeleiden we koppels o.a. met boks-sessies, kou training, ademsessies, familie opstellingen, etc. 

Relatie coaching kan dus qua inhoud heel erg verschillen. Het is belangrijk om te oriënteren welke relatie coaching bij jou past. In Nederland is de titel ‘coach’ niet beschermd, daardoor kan iedereen zich relatiecoach noemen. Het is dus belangrijk om te kijken wat voor achtergrond en ervaring iemand heeft als het gaat om relatie coaching. Mocht je twijfels hebben of eerst de kat uit de boom willen kijken, vraag dan eerst om een kennismakingsgesprek of boek een vrijblijvende 1e sessie. Zo kun je kijken of de relatiecoach bij jou/ jullie past.

Hoe weet je wanneer je relatie coaching nodig hebt?

Simpel. 

Relatie-coaching-nodig

Waar helpt relatie coaching voor?

Afhankelijk van de relatiecoach kan hij/ zij koppels verder helpen op verschillende gebieden, zoals:

Heb ik relatie coaching nodig?

Je kunt jezelf de volgende vragen stellen om er achter te komen of je relatie coaching nodig hebt. Antwoord je ‘ja’ op één of meerdere vragen, dan kan relatie coaching een fijn hulpmiddel zijn voor jullie relatie.

  • Wil je de verbinding tussen jou en je partner versterken/ verdiepen?
  • Zijn er problemen of patronen in jullie relatie die steeds terugkeren?
  • Vindt jij dat de relatie toe is aan vernieuwing?
  • Twijfel je soms over je partner of jezelf binnen de relatie?
  • Komt er onbegrip, miscommunicatie, onverwerkte emoties voor in jullie relatie?
Relatiecoaching

Heeft relatie coaching nog zin?

Een vraag die vaak wordt gesteld waarbij één of beide partner geen licht meer zien aan het einde van de tunnel. Zolang jullie beide het nog een kans willen geven en geloven in groei kan relatie coaching jullie relatie een nieuw leven in blazen.

Kun je ook individueel relatie coaching doen?

Ja, natuurlijk. Je ziet vaker dat één van de partners echt toe is aan positieve verandering en hulp wilt. Individuele trajecten kunnen dan een mooie stap zijn richting die verandering. Na verloop van tijd ziet de andere partner ook echt verschil, waardoor hij/ zij ook meer openstaat voor ontwikkeling. Individuele relatie coaching richt zich meer op het individu binnen de relatie. Het gaat dan vooral om innerlijk werk, waardoor de ontwikkeling hoe je omgaat en reageert op je huidige partner versnelt. 

Online relatie coaching

Laagdrempelig en locatie onafhankelijk. Soms wil je graag een specifieke relatiecoach, maar je ontziet de reistijd van iedere coaching sessie. Dan biedt online relatie coaching de oplossing. Velen mensen twijfelen aan de impact van een online sessie ten opzichte van een fysieke sessie, maar onze ervaring is anders. Alle mensen die wij online begeleiden zijn verbazingwekkend enthousiast over de impact van online relatie coaching. Ze voelen zich ondersteunt en niet meer eenzaam in hun proces binnen de relatie. Één van de belangrijkste uitgangspunten van relatie coaching.

RE•CONNECT

Een eenvoudig en krachtig spel die jullie relatie versterkt.

€22

Relatie-reset

In conflict met je partner? Communicatie struggles?

Met deze kort en krachtige training herstel je gemakkelijk de verbinding met je partner.

Hoe kunnen wij je helpen?

Meer kennis over relatie dynamieken

Meer weten over relatie dynamieken m.b.t. bindingsangst, communicatieproblemen en overlevingsmechanismes? Ontwikkel je relatie en snuffel lekker verder in al onze gratis content!
Gratis

Online training: Relatie Reset

Wel eens in conflict met je partner? Communicatie struggles? Deze kort en krachtige training leert je in 4 lessen om de verbinding te herstellen. Je voelt direct meer wederzijds begrip dan ooit tevoren.

Together Community

Deze community brengt vrouwen samen die willen leven vanuit hun vrouwelijke natuur.
© 2023 Energy Movement